TOP 10 Classic Rock Bands


 TOP 10 Classic Rock Bands

1. The Beatles
Έκανε ρεκόρ στις πωλήσεις, εκτιμάται οι πούλησε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο albums σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλο συγκρότημαπου να είχε μεγαλύτερο κύμα στην πορεία της ροκ μουσικής.

2.Pink Floyd
Απο τους πρώτους εκπροσωπους της Progressive Rock, έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια άλμπουμ από το 1967. Ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που χρησιμοποιησαν το φως και τα πυροτεχνήματα στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

3.The Who
Ένα από τα πρώτα, τα πιο επιτυχημένα και μεγαλύτερα σε διάρκεια τρίο. The Who είναι καινοτόμοι, τόσο μουσικά όσο και τεχνικά.

4. Rolling Stones
Τα αυθεντικά «κακά παιδιά» της ροκ, οι Stones είναι από τα πιο ανθεκτικά συγκροτήματα, δισκογραφούν και περιοδεύουν με μερικά διαλείμματα, δεδομένου ότι ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1961.

5. Led Zeppelin
Το "Stairway To Heaven" πιστεύεται ότι έχει τα περισσότερα airplay στο ραδιοφωνο από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι στην ιστορία, αν και ποτέ δεν κυκλοφόρησε σαν single.

6. Eagles
Ένα ακόμα από τα ροκ συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια . Το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες το 1976 είναι το μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών.

7. Grateful Dead
Μία από τις πρώτες "flower-power" μπάντες, οι θαυμαστές τους είναι σχεδόν το ίδιο πολλοί και σήμερα, όπως ήταν όταν το γκρούπ διαλύθηκε το 1995.

8. Jefferson Airplane
Πρωτοπόροι του είδους Psychedelic Rock, ήταν στην πρώτη γραμμή της αντι-κουλτούρας της δεκαετίας του '60 και του '70.

9.The Doors
Παρά τη σύντομη ζωή τους και τη περιορισμένη δισκογραφία τους, που έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς και επιρροή των ομάδων βράχου

10. AC/DC
Αυτή η πρωτοποριακή Hard Rock / Heavy Metal ομάδα έχει πουλήσει περίπου 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.


Η επιλογή των 10 καλύτερων κλασικών rock συγκροτημάτων έχει γίνει με βάση των πωλήσεων αλμπουμ, το airplay  στο ραδιόφωνο, τις περιοδίες και το χρονικό διάστημα που έμειναν στην κορυφη!

TABLATURES ALPHABETICAL

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z