- METALLICA -


O Lars Ulrich και o James Hetfield ίδρυσαν τους Metallica τον Οκτώβρη του 1981 στη πόλη του Λος Άντζελες.  Και οι δύο προσπαθούσαν να ξεκινήσουν μια μπάντα και τυχαία έβαλαν αγγελία στο ίδιο περιοδικό ψάχνοντας για μουσικούς. Τελικά συναντήθηκαν και μαζί με το μπασίστα Ron McGovney άρχισαν να αναπαράγουν μουσική επηρεασμένη από μπάντες όπως οι Black Sabbath, οι Iron Maiden, οι Judas Priest, οι Ramones, οι Misfits, και οι Mercyful Fate.



Κατά το έτος 1982, οι Metallica στρατολόγησαν στην μπάντα τον  Dave Mustaine ως κιθαρίστα. Τα πράγματα γρήγορα άρχισαν να στραβώνουν μεταξύ του Mustaine και των υπόλοιπων του συγκροτήματος. Ωστόσο φάνηκαν ανθεκτικοί μαζί του ως που η ασταθής του συμπεριφορά μαζί με τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούσε ως καύσιμο, έγιναν αιτία τελικά να τον πετάξουν έξω από το συγκρότημα πριν από την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ, Kill 'Em All. Ο  Kirk Hammett αντικατέστησε τον Mustaine.Το Kill 'Em All προοριζόταν αρχικά να ονομαστεί  Metal Up Your Ass, αλλά η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος εξέφρασε αντιρρήσεις, έτσι οι Metallica συμφώνησαν να αλλάξει ο τίτλος. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1983.


Το επόμενο έτος, οι  Metallica ακολούθησαν με το Ride the Lightning, το οποίο περιελάβανε το "Fade to Black". Αυτό το άλμπουμ θα κάνει την ομάδα να ξεχωρίσει από παρόμοιες thrash metal μπάντες. Αλλά ήταν το 1986 που οι Metallica έφεραν την επανάσταση. Ήταν η χρονιά  που βγήκε το Master of Puppets, το οποίο θεωρείται ότι είναι μεταξύ των καλύτερων metal άλμπουμ που έχουν καταγραφεί ποτέ. Πήρε στο συγκρότημα άλλα δύο χρόνια να βγάλουν το επόμενο άλμπουμ τους, ...And Justice for All, λόγω του θανάτου του μπασίστα τους, Cliff Burton, που είχε αντικαταστήσει τον McGovney. Με νέο μπασίστα τον Jason Newsted, το συγκρότημα έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για  βραβείο Grammy.



Το 1991 οι Metallica με το  Black album θα γίνουν θρύλος. Με τραγούδια όπως το "Enter Sandman", το "Nothing else matters" και "The Unforgiven" το άλμπουμ θα γίνει Νο.1 και 15 φορές πλατινένιο. Το γκρουπ απομακρύνθηκε από την thrash με το επόμενο άλμπουμ τους, Load, το οποίο έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από τους οπαδούς mainstream, αλλά πολλοί hardcore fans των Metallica απέρριψαν αυτή την αλλαγή. Ακολούθησε το Reloaded που ανέβηκε κι αυτό στο Νο.1
Το επόμενο άλμπουμ μετά το 1997, βγήκε το 2003. Με πιο βαρύ ήχο από τα 2 τελευταία τους άλμπουμ, έφτασε στην κορυφή και το St.Anger χάρισε ένα ακόμα βραβείο Grammy στην μπάντα.
Οι Metallica έχουν κάνει πολλά tours, όπου μοιράστηκαν την σκηνή με τους Rolling Stones, τους Godsmack και πολλές άλλες μπάντες και μουσικούς, παλιούς και νέους. Η μπάντα συνεχίζει να καταγράφει και να εκτελεί μέχρι σήμερα και να μας χαρίζει μοναδικές μουσικές εμπειρίες.



Tablatures Metallica - Enter Sandman
Tablatures Metallica - Whiskey In The Jar 
Tablatures Metallica - The Unforgiven
Tablatures Metallica - Sad But True

TABLATURES ALPHABETICAL

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z